1971 – Pinnalasta pitsiparatiisi

Äänitiedostossa Aila Rismala muistelee pitsimalleja sekä Raumanpitsiviikkon ensimmäisiä näyttelyitä. Äänitys: Tomi Salminen 2019.

1972 – Trumbuttajan paluu

Nykyinen Pyyrman Aki Peippo kertoo ääniklipillä Pyyrmanin tehtävistä Pitsiviikolla ja miten perinne herätettiin henkiin 1950-luvulla. 

1973 – Pitsien rinnalle pala entisajan Raumaa
1974 – Raumanpitsiviikko ylittää 10 000 kävijän rajan

”Vanhan kansanperinteen säilyttäminen raumanpitsin muodossa on kaunista kuin monisärmäinen timantti.” 

Neljännen Raumanpitsiviikon avannut kansanedustaja Pirkko Työläjärvi
1975 – Raumanpitsien nypläysopas näkee päivänvalon
1976 – Kunnianosoitus nyplääjien työlle

”Pitsimarkkinoille saapunee niin kymmeniä raumalaisia kuin ulkopaikkakuntalaisiakin helppoheikkejä! Myytävää tavaraa tulee olemaan nuppineuloista autoihin.”

Rauman kaupungin tiedote vuodelta 1976
1977 – Pitsitanhu pyörähtää ensiesitykseen
1978 – Raumanpitsiviikolle lisää ihailun kohteita

”Ja niinhän siinä kävi, että pitsimissikisasta todella tuli tapahtuma, joka veti väkeä paikalle runsain mitoin heti ensimmäisestä kisasta lähtien. ”Ei oo ikinä ollut Rauman tori näin piukassa väkeä!”, totesi ensimmäisen kisan järjestystä valvonut poliisi paikallislehden haastattelussa. Mikä parasta, kisan vetovoima on tallella tänäkin päivänä, sillä finaalitapahtumaa tulee katsomaan tuhansia ihmisiä,  mikä on enemmän kuin missään muussa kotimaisessa kauneuskisassa paikan päällä.” 

Lähde: Pitsimissi.fi
1979 – Raumanpitsiviikosta Rauman pitsiviikko

”Raumanpitsi ei ole vain mestarillista käsityötä – se on mitä suurimmassa määrin hilpeää tarinaa omalaatuisesta kotiseutuperinteestä ja sen persoonallisista vaalijoista. Kun raumalainen Biinu-rouva nypläsi pitsejään, hän nypläsi myös historian lehdille koristeellisen sarjan hauskoja tarinoita, viehättäviä legendoja, muistoja niistä raumalaisista, jotka ovat olleet luomassa Nortamon ikuistamaa raumalaismentaliteettia. Raikkaan merituulen mukanaan tuomat pitsimynsterit – merimiehethän ne nypläyksen Raumalle toivat myöhäiskeskiajalla – ovat osa vilkasverisen kaupungin tunnelmaa, sitä lähes käsinkosketeltavaa, joka tulee vastaan vanhan kaupunginosan kapeilla kujilla mutta myös vilkkaan teollisuus-Rauman elämänmenon hyörinässä.”

Rauman kaupungin tiedote 1970-luvulta
Kuuskajaskarin varusmiehet tanssittivat pitsimissiehdokkaita.